Архив: Булфото

Съмнения за трета жертва при инцидента в завод "Арсенал" в Казанлък се появиха в ранния следобед. Областният управител на Стара Загора Георги Ранов обаче отрече информацията.

Първоначално бе съобщено, че при инцидента са загинали двама души - инженер и работник, и има един леко пострадал служител.

Още по темата
Сега по думите на изп. директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев обаче няма други пострадали.

По време на инцидента на работа в завода са били 6 души, като останалите са избягали.

Ибушев отново заяви, че взрив не е имало. Имало е запалване, като това е констатация на специалистите. "В този завод, в който е станал инцидентът, не може да се случи взрив, там се случва запалване", посочи Ибушев.

"Никой не може да каже към момента нищо, сформира се група специалисти, която да разследва ситуацията. Чак като си свърши работата, ще можем да кажем за какво става въпрос. В момента това не е възможно", каза още Ибушев.

"Няма трети пострадал в инцидента в завод "Арсенал", пък заяви Георги Ранов, областен управител на Стара Загора. Той уточни, че инцидентът е възникнал в следствие на интензивно изгаряне на барут при настройване на машина.

Ранов поясни още, че инженерът, за който се знае, че е починал, е бивш зам.-директор във фирмата. Другият загинал пък е на възраст над 30 години.

Ранов заяви още, че по данни на служба Пожарна безопасност няма опасност от замърсяване на въздуха, както за района на оръжейния завод, така и за град Казанлък.

На мястото на инцидента в момента се намират екипи на Инспекция по труда и РИОСВ-Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase