Снимка: Архив Булфото

17-годишно момиче почина внезапно в заведение в благоевградското с. Церово. Това е станало днес около 12,30 ч.

Кадифка Топалова е седяла на маса с приятел и е пиела кафе. Внезапно ѝ прилошало, пребледняла, свлякла се на земята и си глътнала езика. Хора от съседните маси се притекли на помощ и ѝ извадили езика, пише "24 часа".

Подаден е сигнал на тел. 112. За да не чака линейка, приятелят ѝ я качил на лична кола и тръгнал към Благоевград.

По пътя частният автомобил е бил пресрещнат от реанимобила. Ученичката е била прехвърлена в линейката, но още на място лекарите установили, че е починала. Те са продължили с реанимационните действия, но безуспешно.

"Нямаме яснота какво е причинило смъртта. Категорично ще стане ясно след аутопсията. Няма вариант близките да не разрешат аутопсия, защото става въпрос за внезапна смърт на младо момиче", каза директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев.

Той потвърди, че когато медицинският екип е приел ученичката, тя е била без жизнени показатели.

Според хора от селото предната вечер Кадифка е била на рожден ден в местно заведение. Там всички са се черпили с уиски. Заради това веднага тръгнаха слухове, че най-вероятно е починала от фалшив алкохол, който е употребила вечерта.

Това обаче може да се докаже само след като се вземат проби за изследване.

"Тя никога не е употребявала алкохол. Сигурна съм, че дори да е била на празненството, не е пила", заяви нейна близка. И други хора в селото са категорични, че никога не са я виждали да пие алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase