Снимка: bTV

Рехабилитираните 18 км от третокласните пътища Смолян - Кричим и Пампорово - Стойките ще бъдат открити за движение днес по обяд.

Участъкът от път III-866 Смолян - Михалково – Кричим (проход „Превала”) е дълъг 6,5 километра, а участъкът от път III-8641 Пампорово - /Смолян - Стойките/ (проход „Пампорово”) е 11,4 километра. И двата участъка са рехабилитирани в рамките на лот 27 от втория етап на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съобщи bTV.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „АПП Лот 27“, в което са: „Пътища Пловдив“ АД и „Агромах“ ЕООД. Стойността на договора е 23 133 699, 57 лева с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Трансконсулт-БГ“ ООД. Техният договор е за 144 000 лева с ДДС.

Лентата на ремонтираните участъци ще прережат министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Това ще стане при разклона на пътя за Пампорово и Стойките.
 

Коментари Напиши коментар

5

Shistovgaz

преди 7 години

:-):-):-):-)nema actualni snimki i video hich?! Perke ma, ministarke na regionalnoto razbitie?!:-):-):-)

4

Анонимен

преди 7 години

Аз отворих една бъчва от ланшния мавруд, на некой ако му се намира пастърмЪ може да дойде

3

Анонимен

преди 7 години

Най-накрая! Там си беше сериал - "Оцеляване на Превала". Абсолютен офроуд и псуване до девето коляно. Масово умиране на пациенти в линейката на път за Смолян точно на този участък.