Кадър: БНТ

Четири месеца без ток. Това е реалността за една 56-годишна жена, която в началото на лятото си купила жилище в Трявна. Едно от първите неща, които е направила, е да подаде документи за разкриване на партида към "Енерго-про". От доставчика обаче бездействат вече четвърти месец. А лятото си замина, есента е тук. Жената все още няма ток у дома.

"Обута съм с два-три чифта анцузи, панталони и с три-четири чифта терлици, защото вечер става поне засега един градус. Ако на един градус управляващите на "Енерго-Про" могат да живеят, да заповядат!", кани Таня Дамянова енергото да ѝ отиде на гости.

Жената разказва, че е решила да се премести в Трявна, защото страдала от бронхиална астма, а въздухът в градчето е особено подходящ за белодробни заболявания. Състоянието ѝ обаче едва ли ще се подобри, а по-скоро може да се влоши заради бавната реакция на "Енерго-Про".

"След като се нанесохме събрах нужните документи и отидохме в "Енерго-Про", за да подадем документи за откриване на партида. След месец казаха да отида на проверка. Отивам да видя на 15-ти септември. Няма отговор, няма договор, няма нищо!", възмущава се от ситуацията Таня пред БНТ.

Жената написала жалба, получила чак в началото на октомври извинение от компанията. Платила почти 500 лв, за да ѝ открият партида, но ток в дома ѝ все още няма.

"И ми казаха, че трябва да чакам още два-три месеца!", разказва Таня. Тя казва, че конкретни причини за нечуваното забавяне от компанията не са посочили. "Не е нормално като се има предвид в кой век живеем", отсича жената.

От "Енерго-Про" се оправдават, че забавянето е заради желанието на жената да ѝ бъде пуснат ток с по-ниска мощност. Това наложило преразглеждане на договора с дружеството. Така ток в домът на жената ще има едва в края на декември. Дотогава Таня ще се надява на топла зима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase