Премиерът Бойко Борисов. Снимка: Facebook / Бойко Борисов

20 мотористи, които са летели с бясна скорост по пътя от Габрово за София, са стреснали премиер Бойко Борисов, пише вестник Монитор.

След като джигитите налетели на кортежа, премиерът помолил шофьора си да спре и да ги изчака да преминат, тъй като се изплашил, че могат да се ударят в колата.

Още по темата
"Караха с над 200 км/ч. всичките, просто безобразно", възмутил се Борисов.

Повод за разказа на премиера са подготвяните законови промени срещу джигитите. Днес се очаква на заседанието на Министерски съвет да се обсъдят мерки за спиране на войната по пътищата.

Както Dnes.bg писа, промените в Закона за движение по пътищата и в Наказателния кодекс предвиждат гонките да се наказват със закон от една до шест години. Наказанията ще важат и за участниците, и за организаторите, дори и за снимащите гонките. Ако участник в гонка обаче доброволно разкаже, че е участвал, то тогава той няма да носи наказателна отговорност.

Ще се повиши и глобата двойно за всички, които карат след употреба на алкохол и превозват пътници. Повишава се и глобата за шофиране без колан, в това число, когато и пътниците в колата не са го поставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase