Снимка: архив Булфото

Областният управител на Разград Петър Василев е стабилизиран и транспортиран от болницата в Разград в института "Пирогов" в София, съобщи пред БТА изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Керчев.

Още по темата

Състоянието на губернатора, който катастрофира с 3 промила алкохол в нощта срещу сряда, е стабилизирано. Тази сутрин му е направен скенер на главата, гръдния кош и коремната кухина и е преценено, че може да бъде транспортиран за по-високо ниво на компетентна помощ, обясни д-р Керчев.

Василев се транспортира в "Пирогов" най-вече за оказване на ортопедична помощ, тъй като най-тежко са пострадали двете му подбедрици, които са с открити замърсени фрактури.

Заедно с Василев е отпътувал и началникът на интензивното отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев.

Както Dnes.bg писа областният управител на Разград катастрофира тежко със служебния си "Мерцедес". Той е пътувал сам от село Самуил към село Хърсево, бил е без предпазен колан.

Инцидентът стана на равен пътен участък, последван от десен завой. Губернаторът не успял да овладее автомобила, навлязъл в гората край пътя и се блъснал в дърво. От жестокия удар дървото е като отсечено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase