Снимка: архив, БулФото

Мобилните камери се връщат отново на пътя от днес.

Досега ловяха нарушителите само със стационарни камери, а за превишена скорост, регистрирана с радар в патрулка, наказание беше налагано само с фиш - на място.

Сега контролът се затяга с помощта на 148 мобилни камери, съобщава Нова телевизия.

Предстои да бъдат монтирани специални знаци, които ще предупреждават за участъците с радари. След всяко заснето нарушение, снимките ще се обработват от пътните полицаи и ще се изпращат по пощата.

Радарите първо ще следят шофьорите в най-рисковите участъци. Знаците, които ще предупреждават за проверките, ще се местят, за да не научат наизуст шофьорите зоните на контрол.

Служителите на КАТ ще могат да заснемат нарушителите с радари и от движение, като използват необозначени коли и мотори. Записите с нарушенията ще се пазят до плащането на глобата, тъй като водачите ще могат да ги обжалват.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

В германия дори карат след тебе в необозначена кола, и правят клипче. Ако направиш нарушение те спират, пускат ти клипчето и те глобяват. Затова всеки си спазва правилата, а не защото са много съвестни! Остави ги без контрол и им гледай сеира! Аз съм много ЗА мобилните камери, защото напоследък всеки започна да си кара със 80-90 в гр. Пловдив и стана много опасно. Ама не да глобяват за 10-15 км.ч, ами над 70 примерно си си заслужил глобата. Но мисля, че до 10 км. превишение не пращат нищо.

21

До 31 БМВ фен

преди 5 години

От друг БМВ фен. Колега, щом взимаш хубава заплата значи ще имаш и за прилично погребение. Аз съм с доста прилично мощен автомобил, но много, много рядко си позволявам да карам по-неразумно. А това твоето, което си написал е чисто изхвърляне ненужно никому. Със здраве.

20

Анонимен

преди 5 години

Безумието е навсякъде: забравени пътни знаци,кофти маркировка, липса на табели (вкл.подвеждащи такива), джигити с самучувстве на безсмъртни,полиция, която за 3 км/ч превишена ти съдират кожата, а "нашето" момче минава и заминава то е син на "бизнесмен" или на Кмета или.... е племенник на.............!