Снимки: БТА

Чистенето на площад с машина не е лесна работа. Опасностите дебнат отвсякъде. В това се увери от първа ръка шофьорът на "мотопрахосмукачка" в Търговище. Докато чистеше, машината… пропадна в градския фонтан.

Инцидентът стана днес около обяд по време на работа, съобщи БТА. Специалното камионче пропадна в новоизградения фонтан на  площад "Стоян Мавродиев". Машината е собственост на общинската фирма "БКС".

Палиш, чистиш и... пропадаш във фонтана

Фонтанът бе обособен като част от проекта за обновяване на централната част на Търговище. През лятото на миналата година в проекта "Повишаване качеството на живот чрез подобряване на физическата среда в  Търговище", финансиран по ОП "Регионално развитие", схема "Зелена и достъпна градска среда" , бяха вложени 4 644 607 лв.

С парите бяха обновени три площада в централната част и пешеходна алея. Близо час специалисти търсеха решение как да бъде извадена "мотопрахосмукачката", тъй като мястото е пешеходна зона.

Накрая машината бе извадена с помощта на кран. Предстои оглед на обекта, за да се установят щетите по фонтана и машината, обясниха от общинската администрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase