Снимка: архив, БТА

В Ловеч духа ураганен вятър. В ранния следобед пулсациите му са достигнали до 28 метра в секунда, или 100,8 км в час. В момента скоростта му е 24 метра в секунда, съобщиха от хидрометеорологичната станция в Ловеч.

От областната дирекция на МВР информираха, че до този момент не са постъпили сигнали за нанесени поражения, само за счупени от вятъра клони на дървета.

Още по темата
Един тях е паднал на пътя Ловеч - Плевен, но не е попречил на движението на автомобилите.

Трафикът по всички пътища е нормален. Няма задръствания и пътни инциденти до този час на деня. Най-натоварено е по главните пътища София - Варна и София - Русе.

От областното пътно управление съобщиха, че пътищата са мокри, но почистени. По третокласната и четвъртокласната пътни мрежи все още има заснежени участъци. Няма въведени ограничения. Проходът Троян - Кърнаре остава затворен.

Засилва се опасността от падащи камъни в местността "Боаза" край село Пролаз по главния път София - Варна. В района водачите да се движат с повишено внимание, инциденти засега няма, съобщи за БТА дежурният в Областно пътно управление /ОПУ/ в Търговище.

Пътищата в цялата Търговищка област са проходими, настилките са мокри, но опесъчени. На терен са общо 19 машини на ОПУ, като три допълнителни са изпратени в 17 часа заради усложнилата се обстановка. Те ще обработват направленията Търговище - Пролаз, Търговище - Дралфа и Чудомир.

Над региона видимостта е добра. Вали дъжд, примесен със сняг. Духа силен, на места до бурен вятър. В прохода "Боаза" скоростта на вятъра е по-висока и създава предпоставки за навявания, допълни дежурният в ОПУ.

Котленският проход е отворен за движение. Пътните служби апелират водачите да се движат със скорост, съобразена с пътните условия и зимната обстановка.

По информация на Агенция "Пътна инфраструктура" слаб сняг вали в областите Добрич, Русе, Силистра, Разград и в районите на Чепеларе, Вакарел, Искрец, Костинброд, Ихтиман, Попови ливади, Гюешево  и проходите Рожен, Превала и Пампорово. Слаб дъжд вали в областите Благоевград и Бургас. Пътните настилки са мокри, на места заснежени, обработени и опесъчени.

В последния почивен ден около Нова година по граничните ни пунктове движението е нормално и няма опашки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase