Снимка: архив, БТА

Частични избори за кмет се провеждат в някои населени места. В поповското село Гагово изборите за кмет протичат нормално. Секционната избирателна комисия е започнала работата си навреме, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Данчо Николаев.

До частичния вот се стигна след кончината на досегашния кмет Петя Петрова в началото на лятото. Петрова заемаше поста от 1999 година.

Кандидатите за кметския пост са четирима - Стефан Стефанов от ГЕРБ, Неджатин Реджебов от ДПС, Румен Иванов от РЗИ и Георги Георгиев - независим, издигнат от Инициативен комитет. В ОИК в Попово няма данни за нарушения на избирателния процес, каза Николаев.

Изборите за кмет в търговищките села Вардун и Руец съъщо протичат без произшествия и сигнали. Денят е започнал нормално, сформираните три секционни избирателни комисии /СИК/ - две в Руец и една във
Вардун, са започнали работа навреме, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Гергана Цонева.

Право на глас в частният вот в село Вардун имат 770 жители, според избирателните списъци. Кандидатите за кметския пост са трима - Янко Янков от ГЕРБ, Желю Василев от БСП и Иван Иванов от ДПС.

В Руец в избирателните списъци са 853. Кандидатът за кметското място тук е един - Ибрям Ахмедов от ДПС. До момента в ОИК в Търговище не са получени сигнали и жалби за нарушения в изборния ден, каза още Цонева.

В лясковското село Джулюница 1600 души имат право на глас на днешните частични избори за кмет на населеното място, съобщиха от общинската администрация в Лясковец. Кандидатите за кметския пост са двама - Янко Янков от ГЕРБ и Мариан Точев от ЗС "Александър Стамболийски".

Частичният вот се налага поради назначаването на досегашния кмет на населеното място Тодор Тодоров за директор на Разплащателната агенция във Велико Търново.

Откриването на изборния ден в радомирското село Стефаново закъсня.

Има техническа грешка при номерирането на бюлетините, като е променена определената с жребий номерация на двамата кандидати и се наложи да се отпечатват нови бюлетини.

В село Стефаново се произвеждат частични избори за кмет, защото досегашният управник Веселин Веселинов се пенсионира. Той обаче отново се кандидатира за кметския пост, като бе издигнат от партията ГЕРБ. Срещу него се изправя претендентката на БЗНС Ирена Велинова.

В село Стефаново днес могат да гласуват 353 избиратели, от тях 45 ще упражнят вота си по настоящ адрес. Седемчленна секционна избирателна комисия работи в единствената секция в селото.

Навреме и без произшествия започнаха тази сутрин частичните избори за кмет в село Средище /Силистренска област/. Това съобщи Мая Бочева - заместник-кмет на общината. Досегашният кмет на селото Георги Василев е подал оставка по лични причини.

Двама са кандидатите за кмет на Средище - Георги Краев - независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, и Недялка Добрева, издигната от БСП. Имащите право на вот 1029 жители на  селото ще гласуват в две избирателни секции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase