Снимка: архив Булфото

Пунктът на БЧК за раздаване на помощи в Мизия ще бъде затворен временно, съобщи БНТ.

Причината е, че са изчерпани запаси от продукти, предоставени от големите хранителни вериги и от хората. Ако в пункта постъпят нови дарения, той отново ще бъде отворен, увериха от БЧК.

Още по темата
Пострадалите от наводненията в Мизия все още имат нужда от доброволческа помощ. Въпреки че пунктовете за раздаване на помощи затварят временно, в града ще продължи да работи социалната кухня, съобщи председателят на БЧК Христо Григоров.

„Това, което продължаваме да правим, заедно с армията, която предостави полева кухня, е да изхранваме около 800 - 1000 души в пострадалите райони. И ще продължим да го правим до 15 септември“, обеща той.

Общественият съвет, сформиран на национално ниво, ще разгледа утре исканията на 7-те пострадали от наводненията общини. Досега от двете кампании на БЧК са набрани около 2 милиона лева. Очаква се утре към Мизия да тръгнат  първите 500 000 лв., предвидени за отстраняване на щетите.

По думите на Григоров в Добрич Българският червен кръст е дал около 40 хиляди лева, във Варна - около 500 000. Той увери, че всички пари, които са събрани, отиват за хората.

Допълнителни 500 000 лева са предоставени и от Международната организация на червения кръст и Червения полумесец. Кампанията за набиране на дарения продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase