Снимка: БТА

Когато на ден през "Дунав мост" 2 влизат 30-40 хиляди автомобила, държавата трябва да се концентрира спешно върху главния път Е-79, или Европейски коридор номер 4, в участъка от Видин до София, за да се възползва от геостратегическото си положение, призова председателят на Народното събрание Михаил Миков при откриването на обходния път на Враца.

Той посочи, че това е първостепенен приоритет, върху който трябва да положат усилия както днешното правителство, така и следващите.

Михаил Миков посочи, че изграждането на обходния път на Враца е първата стъпка, а следо това продължава изграждането на обходния път на Монтана, а през следващите дни трябва да започне строителството на обхода Димово-Ружинци.

"Дунав мост"2 се превърна в едно изключително важно съоръжение за България, което поставя по друг начин геостратегическото място на България на Балканите и връзките между Гърция, Турция и Европа, и затова днешното и всяко следващо правителство трябва да положат усилия за подобряване на пътната инфраструктура в участъка София-Видин", коментира Миков.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева,  председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков, областният управител на Враца Венцислав Василев и кметът на общината Николай Иванов откриха обходния път на града.

Новото съоръжение е с дължина 6817 м, а инвестицията в него е 14,6 милиона лева. На пътя, който е част от трасето на път Е-79, са изградени пътен възел с подлез, кръгово кръстовище и железопътен прелез, както и други съоръжения. Строителните дейности са извършени за около година и половина с финансовата подкрепа на оперативната програма "Транспорт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase