Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

Митничари иззеха около 20 000 литра гориво от бензиностанция в района на град Любимец, съобщиха от митницата в Свиленград.

При проверката в бензиностанцията митничарите открили вкопан резервоар и автоцистерна, в които се съхраняват общо 19 474 литра жълтеникава течност с мирис на дизелово гориво.

Пред проверяващите собственикът на бензиностанцията не представил документи, с които да докаже плащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Течността е иззета за съхранение в склад на митницата в Свиленград. Взети са проби за лабораторен анализ и за експертиза.

От митницата отбелязват, че дължимият акциз за това количество гориво е 12 900 лева. При доказано нарушение собственикът на бензиностанцията ще трябва да плати двойния размер на дължимия акциз - около 25 800 лева, а стоката, която е предмет на нарушението, ще бъде отнета в полза на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен000

преди 10 години

А в чия полза ще отиде това гориво ми е чудно?! Да си пълнят държавниците скъпите таратайки? Нали и полоцейските коли трябва да се движат....

1

От село

преди 10 години

Браво ,глобите са стряскащи , но така и трябва да бъде ! Само ме притеснява фразата " При доказано нарушение" !

fallback