Герго Гергов. Снимка: БТА

Срещу кмета на Видин Герго Гергов тази нощ е извършен опит за атентат. За това съобщи Гергов на извънредна пресконференция.

Неизвестни са хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под автомобил, който се е намирал в двора на къщата, където живее семейството на градоначалника. Колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал, уточни Гергов, цитиран от БТА.

Автомобилът е бил паркиран на сантиметри от помещението, в което са били спящите в къщата деца.

Гергов е забелязал тази сутрин изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, след което е сигнализирал полицията.

Като причина за това злодеяние той посочи твърдата политика, която води като кмет на Видин за стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите.

Гергов посочи още, че е получавал заплахи и преди и е сигнализирал за това в полицията.

В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че има посегателство и върху семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който преди дни е подал сигнал за случая в полицията.

От видинската полиция съобщиха, че е извършен оглед на местопроизшествието, води се разследване, а за случая е уведомена и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase