Снимка: Impact Press Group

Общ преглед

Бежанци от центъра в свиленградското село Пъстрогор протестираха днес. Те насядаха пред входа на лагера с плакати, на които пишеше "Не затваряйте границите пред лицата ни" и "Ако се върнем в Сирия, сме мъртви".

Протестът е организиран, след като вчера чужденците научили, че техни познати са били върнати от Румъния и Гърция, закъдето заминали със статут на бежанци.

В центъра в Пъстрогор има 290 обитатели, половината от които са със статут на бежанци.

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 7 години

Има една стара поговорка : Всяка жаба да си знае гьола - аре кой от каде е дошъл

58

Златен лъв

преди 7 години

Прави са хората да се втурват извън България в търсене на сигурност и препитание и не бива да им се затварят границите към Западна Европа. Какво да правят тук? - Да изхранват многодетни семейства с няколкостотин лева заплата, почвайки от нулата? Те добре са се насочили, но замисълът на "гоуемити демукрации" е съвсем друг.

57

Анонимен

преди 7 години

Истината е че арабите идващи от Сирия са образовани и заможни.Повечето имат богати роднини в Европа.Дори някой от тях да останат тук те ще бъдат в полза за България.Но тези сирийци са много малко.Покрай тях използвайки сирийската криза в страната навлязоха хиляди кюрди,афганци,палестинци,*** от Нгоро нгоро,Джибути, Маконго и цяла пасмина африканци нямащи нищо общо със Сирия.Те са заплаха за националната сигурност и най-вече за населението.Вината е изцяло на управляващите.