Снимка: Булфото

Нов електронен сайт ще подпомага от днес комуникацията между общината и гражданите в Стара Загора. Тя има за цел  да подобри обслужването на гражданите и юридическите лица с цел отваряне на общината към тях и пълен обмен на информация, обясни при представянето секретарят на общината Цена Велкова. По думите й това ще осигури по-бърз контакт и реакция на институциите спрямо отправените сигнали и предложения.

Проектът е уникален за България. Реализира се от група доброволци, с подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и обществения посредник Павлина Делчева. Основната цел е улесняване на диалога между граждани и институции, систематизиране и групиране на въпросите, за по-лесна обработка от администрацията, както и изграждане на доверие към тях от страна на хората, обясниха Живка Александрова, Стефан Чертоянов и Мирослав Йовчев.

Гражданите на Стара Загора вече ще имат възможност да задават въпроси, да подават сигнали и да отправят предложения до общинската власт, без да е необходимо да посещават сградата на Община Стара Загора.

Потребителите ще могат да проследяват всички срокове и действия по отправените от тях запитвания. Експлоатацията и техническата поддръжка ще бъдат безплатни за общината и гражданите. Официалната версия на сайта www.estarazagora.info стартира днес по обед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase