Вотът в Гърмен. Снимка: БТА

Частични местни избори се проведоха в седем населени места в страната - кмет на кметство Хлябово, област Хасково, кмет на кметство Царимир, област Пловдив, за кмет на община Белене, област Плевен, за кмет на община Гърмен, област Благоевград, за кмет на кметство Шишманово, област Хасково, за кмет на община Трън, област Перник, за кмет на кметство Селча, област Смолян.

Резултатите:

Минка Капитанова е новият кмет на община Гърмен. Кандидатът на ДПС е получила 5199 гласа, а Верхат Ислямов от ГЕРБ - 2245 гласа. В ОИК – Гърмен са постъпили множество сигнали и жалби, като една голяма част от тях са, че гласуването се извършва с прозрачна бюлетина.

Още по темата

В община Белене за кмет беше избран Момчил Спасов от БСП. За него са гласували 2276 души. Другите кандидати за кметския пост бяха Милен Дулев от местната коалиция "Бъдеще за община Белене", за когото са гласували 1290, за Емил Михайлов от "Демократи и земеделци за Белене" са гласували 731 и за Милен Мънева от "Нова алтернатива" – 148 души.

За кмет на харманлийското село Шишманово беше избран Синан Ибрям от ДПС. Той е получил с 222 гласа. Срещу него в изборите участва кандидатът на ГЕРБ Христо Христов.

За кмет на община Трън, област Перник, беше избран кандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева, като за нея са гласували 1310 души.

Янко Богданов от Инициативен комитет "Янко Богданов" спечели изборите в село Хлябово, община Тополовград, като за него са гласуващи 190 души, а за кандидата на ГЕРБ Щерьо Стоянов бюлетина са пуснали 170 души.

В две от населените места, където се проведоха частични местни избори - в пловдивското село Царимир и в девинското село Селча ще се проведат балотажи.

Кандидатите на ГЕРБ и "Нова алтернатива" отиват на балотаж в пловдивското село Царимир. За кандидата на ГЕРБ Христо Габеров са гласували 285 души, а за кандидата на "Нова алтернатива" Георги Механджийски гласа си са дали 154 избиратели.

Кандидатите на БСП и ГЕРБ пък отиват на балотаж в девинското село Селча. За Али Парпулев от ГЕРБ са гласували 120, а за кандидата на БСП Венелин Иванов вота си са дали 125 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase