Снимка: Булфото, архив

Служители на ОДМВР-София са иззели 1.5 кг хероин при проверка на автобус на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържани са двама мъже, а в домовете им са открити пистолет, патрони и електронни везни.

В хода на реализирана на 17 септември специализирана полицейска операция, служители на сектор „Престъпления по пътищата“ към ОДМВР-София спрели за проверка автобус, който пътувал за Варна.

В багажа на един от пътниците - А.А. на 24 години от исперихското село Подайва, полицаите открили три пресовки с килограм и половина бяло прахообразно вещество, облепени с кафяво тиксо. На място бил извършен наркополеви тест, при който веществото реагирало положително на хероин.

Непосредствено зад автобуса униформените спрели и лек автомобил, управляван от 56-годишния М.А. от същото село, роднина на пътника с наркотиците. При претърсването в обувката на водача била намерена сгъвка с 6 грама хероин.

Последвали процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство на четири адреса в с. Подайва, обитавани от М.А. и племенника му.

Оттам са иззети: пистолет, 35 патрона, две електронни везни и още 0.9 грама хероин.

Справка в регистрите сочи, че двамата роднини са многократно регистрирани и осъждани за различни престъпления.

Чичото има наложени присъди за трафик на високорискови наркотици, заплаха за убийство, валутни престъпления и кражби. В криминалното досие на племенника му фигурират 18 регистрации за взломни кражби.

След задържането им на двамата мъже са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354А от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Предстои искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

Коментари Напиши коментар

5

Yup

преди 7 години

По сигнал е да, от този тип сигнали да покажат активност удряйки дребните рибки. Та те никога не спират такива автобуси!

4

ПАЛКА

преди 7 години

До АНТИМУТРАБРАВО НА КОЛЕГИТЕ САМО ТАКА МАЧКАНЕ ИСКАТ ТЕЗИ *** И БЕЗ СИГНАЛ МОЖЕ ДА СЕ ХВАНИ ЗАВИСИ ОТ ПОЛИЦАЯ ,БРАВО МОМ4ЕТА

3

Марин

преди 7 години

КРУША, ОТ КРУША - ПАДА! ПИТА СЕ, КОЙ ПОСАДИ КРУШАТА И КОЙ Я ОГЛЕДА?