Снимка: Булфото, архив

Две лаборатории за марихуана бяха открити в пловдивското с. Цалапица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Освен двете лаборатории растения канабис и суха листна маса от марихуана бяха иззети при специализирана полицейска операция на служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност” и „Специализирани полицейски сили” и от РУП-Стамболийски при ОДМВ-Пловдив.

Операцията бе проведена в рамките на два дни в село Цалапица под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив. В ареста за 24 часа бяха задържани 10 души.

По време на операцията с разрешение на съдия при Пловдивския районен съд от различни къщи и дворове в селото бяха иззети общо 97 растения канабис в различен стадий на растеж, 3 електронни везни и 12.338 грама суха листна маса от марихуана.

В ареста за 24 часа бяха задържани П.Ш. на 43 години, Й.Ш. на 24 години, Й.С., Р.Б., 34-годишен, П.Б.на 32 години, Т.П. на 40 години, Б.Х. на 50 години, С.П. на 47 години, В.Н. на 50 години и Г.М. на 26 години - всички те живеещи в Цалапица.

Едната лаборатория, в която имало оборудване за отглеждане на марихуана и електронна везна, но без растения в момента, е била открита при претърсване в къща, обитавана от Й.С. и П.Б. В двора на същия имот полицаите намерили 4 растения марихуана.

Другата лаборатория била уредена в оранжерия с капково напояване в имот на Б.Х. Там имало 28 растения марихуана в различен стадий на растеж. Останалите насаждения от марихуана били намерени в различни дворове в селото, като С.П. например отглеждал марихуана с височина над 2 метра, насадена сред растения от царевица.

Материалите от специализираната операция са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. По тях са образувани 6 досъдебни производства по чл. 354. от НК. За 72 часа в ареста остават П.Ш., Р.Б., Т.П., Б.Х., П.Б. и С.П.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase