В Габрово ураганният вятър нанесе най-тежки материални щети и отне живота на жена Снимка: Булфото

Отменено е бедственото положение заради ураганните ветрове в Община Дряново, съобщиха от общинската администрация.

Кризисна ситуация бе обявена на 14 март заради ураганните ветрове и причинените от тях тежки материални щети в общините Габрово, Дряново и Трявна.

Считано от 9.50 ч. днес, кметът д-р Иван Николов отмени бедственото положение в общината поради отпадане на всички обстоятелствата, довели до кризисното положение. Отмяната на заповедта стана факт след заседание на Кризисния щаб в администрацията и доклад на институциите ангажирани с неотложните аварийно-възстановителните работи.

Още по темата
На 16 март по обед е било възстановено водоподаването в общината, а вчера около 17.00 часа - и електрозахранването към всички абонати на "Енерго Про" в населените места. Почивните дни са преминали без сигнали за инциденти и възникнали пожари в Дряновския район.

РПУ - Дряново е осигурило непрекъснато засилено полицейско присъствие в двата почивни дни и значими нарушения на обществения ред и престъпления не са регистрирани.

Освен това екипи от служители на Община Дряново и Дирекция „Социално подпомагане” обхождат домовете на пострадалите от бурята и правят оценка на щетите. В зависимост от тази оценка ще се реши на кои потърпевши да бъде отпусната еднократна парична помощ, чийто максимален размер е 325 лева.

Днес е учебен ден за всички училища на територията на град Дряново и общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase