Инспектори от Агенцията по безопасност на храните затвориха временно 10 кухни на детски градини в цялата страна.

Това е резултатът от проверките на Агенцията между 16 септември и 17 октомври тази година. В тези детски градини, чийто кухни са затворени, храната ще се доставя от намиращи се в близост кухни майки.

Инспектирани са общо 1891 кухненски блокове в детски ясли, градини, както и детски кухни на територията на цялата страна.

Инспекторите са наложили общо 29 глоби, 464 предписания и възбрана и унищожаване на 37, 13 кг храни.

Най-честите нарушения са свързани с неспазване на температурния режим на съхранение на храните, открити храни без етикети, лоша хигиена, съвместно съхранение на различни видове храни, несъответствия на сградовия фонд и оборудване и некоректно водене на документацията.
 

Коментари Напиши коментар

4

веси

преди 11 години

хубаво е да има контрол но според мен дали е описана правилно документацията не е по-важно от това какво е съдържанието на продукта проверяващите органи проверяват документация а това не означава поверка на качеството на доставяната стока.Също така би било добре да се провери как се сключват договорите за централизирано доставяне на храните и кой печели от ниското качество завоалирано под етикет ЕКСТРА НАПРсе получава стар фасул от Китай който сваряване няма че свърши ли нашия пилето е само вода

3

Анонимен

преди 11 години

Няма да се оправим, щом и залъка на децата крадем. Лошото е, че и нормалните нации взеха да се спускат стремглаво надолу. 21 век - окончателната гибел на морала :(

2

KOSTAS PAVLOS EVROPA

преди 11 години

NE ZNAM KAK GI HRANQT.....NO KOGATO VZIMAME VNUCHETO NA MOQTA PRIQTELKA...PARVITE MU DUMI SA....GLADEN SAM....