Пещерата "Леденика". Снимка: bg.wikipedia
fallback

Развлекателен парк вътре в пещерата Леденика и край нея ще бъде изграден по проект на община Враца за 5 282 000 лева.

Проектът е одобрен по схемата за развитие на туристическите атракции на оперативна програма "Регионално развитие", съобщи кметът на общината Костадин Шахов.

Предвижда се развлекателният парк в Леденика да бъде композиран от отделни тематични и атрактивни модули, обединени в светлинно-музикален спектакъл, които ще бъдат различни за най-посещаваните зали на пещерата.

Чрез модерни технологии в Концертната Зала и при "Езерото на желанията" ще има прожекции върху воден екран, а при Малката пропаст с музика и звукови ефекти ще се реализира обемно шоу "Вулканът".

Предвижда се и обзавеждане на съвременна прожекционна зала, където посетителите ще получават информация за пещерата Леденика.

Край пещерата пък ще бъдат изградени два модула – анимационен "Приказната алея" и спортно-развлекателен "Мама, татко и ние".

В проекта е включено атракционно туристическо влакче, което ще осъществява връзката между Природозащитния център "Натура 2000" във Враца и пещерата, както и изграждането на две екопътеки от града и от село Горно Озирово.

Проектът трябва да бъде готов до 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Арх

преди 13 години

Ей оправете лифта бе да ви *** майката .... не да правите некфи *** експерименти и влакченца вътре вън и не знам още кво!

35

Жана

преди 13 години

Всичко е за пари. Никой не се интересува от защита на природата. Защитата на природата ще се състои в изградения природозащителен център. Самата природа -тоест пещерата и околността около нея ще бъдат погубени. Дали жителите на общината са гласували за това? Има ли въобще референдум/гласуване или просто правителството си прави сделки, от които то печели за сметка на обществото?

34

Евгени Коев

преди 13 години

Типичен пример за това как нещо създавано милиони години може да се съсипе за месеци. Жалко, че става въпрос за единствената по рода си благоустроена пещера в България, която е различна през всеки сезон и това е нейната уникалност. Всеки който няма отношение към пещерите естествено може да представи редица доводи за това кое може да стане по-хубаво и по-привлекателно, но една природна забележителност е привлекателна защото е изваяна от природата, всичко останало може и трябва да е извън пещерата

fallback