Снимка: Булфото
fallback

Положителни са кръвните проби за шап, взети от животни от граничното село Резово, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба.

След резултатите се очаква в най-скоро време да започне умъртвяване на животните от селото.

Oще по темата

Става дума за 90 крави, 70 овце и кози и 30 свине. 

По-късно през деня се очаква у нас пристигат експерти от еврокомисията, които ще следят ситуацията с развитието на болестта на българска територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

ТooN

преди 13 години

ШапИнфекциозно заболяване, причинено от Virus aphthosae, от която боледуват животните (***, овце, кози, ***). Човек може да се зарази при консумиране на мляко и месо от болни животни или по контактно-битов път (чрез замърсени предмети при грижа за животните). При хората заболяването протича с температура, поява на афти в устната кухина и везикули по кожата. По-добре живи стопани, отколкото заразни и болни животни, "разбирачи", 'дето една седмица мрънкате глупости по форумите!

37

до Amenhotep

преди 13 години

А ти този професор познаваш ли го:Джъстин Маккарти? Има издадена една негова книга в България.Купи си я прочети...Препоръчвам ти я..

36

Tina

преди 13 години

Искам да знам чисто информативно кой е разрешил премахването на телените ограждения на границата с Турция, кой си е затварял очите за безконтролното преминаване на хора и животни. Какво е положението по всички граници.Мисля, че самата ЕК ще настоява за тяхното възстановяване.А предателското поведение на българските политици просто не ми се коментира...

fallback