Снимка: Dnes.bg

Демонтажът на над 40 билборда започна в Пловдив. Причината е, че съоръженията са поставени незаконно, не е плащан и наем. От това местната хазна е ощетена с 340 хиляди лева.

Четирима работници на комунална фирма „Чистота” с помощта на кран и автовишка започнаха свалянето им.

"По този начин, така както те се държат – да не плащат никакъв наем на Общината за съоръженията, те разбиват пазара на колегите си, защото цената, на която те дават съоръженията под наем на фирми, които искат да рекламират, е доста по-ниска от тази на фирмите, които плащат наемите си в общината", каза пред Dnes.bg директорът на дирекция „Реклама” към община Пловдив Иван Странджев.

Фирмите, които са поставили билбордовете, са били многократно предупреждавани, че техните съоръжения са незаконни и че трябва да ги премахнат.

Това обаче не се е случило и така те са ощетили хазната с хиляди левове. 

"Ние няма да търпим на територията на общината да не си плащат задълженията", заяви ресорният заместник-кмет на Пловдив Александър Константинов.

"Вчера при нас пристигнаха от едната фирма с торбичка, пълна с 6000 лева, за да се договорим и да си платят задълженията, но не се получи, защото те дължат над 45 хиляди лева", добави още шефът на рекламата Иван Странджев.

Демонтираните билбордове ще бъдат съхранявани на склад 1 година и ще се връщат обратно на фирмите, когато те си платят задълженията към местната управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase