Снимка: Булфото
fallback

В първия ден от следващата седмица, от 8:00 часа, започват масовите протестни действия на малки и средни транспортни фирми в България.

Очаква се в ефективните протести да се включат от 6 000 до 8 000 ТИР-а в 38 града на страната.

Протестът е предупредителен. Той ще продължи до сряда, но и няма да се стигне до гражданско неподчинение, обещават организаторите.

Исканията на шофьорите са за понижаване цените на горивата и размера на акциза, както и намаляване стойността на винетките или пълното им отпадане.

Очертава се през 2009 год. годишната винетка за товарен автомобил да бъде до 1900 лева, при което ще фалират 80% или 90% от фирмите превозвачи, заяви  Пламен Ангелов, представител на транспортна фирма.

Той бе категоричен, че винетни такси се взимат въпреки лошата инфраструктура в страната.

"Инвестираме пари за скъпи товарни автомобили, за да бъдем конкурентоспособни на пазара, а получаваме некачествени пътища", добави Ангелов.

Председателят на Синдикат “Авто’ 94” Димчо Иванов пък е категоричен, че транспортното министерство толерира сивата икономика.

"Направени са вратички на определени хора, за да могат да крадат. Над 200 млн. лева са годишните загуби от нашия бранш", коментира Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 16 години

Интересно уж протистират превозвачите а на протеста са шофьорите , а те са работници при превозвачите.Значи работниците протестират за работодатилите??Те такъв протес досега не бях виждал!!!!!!!!БРАВО!!!!!!!!!

59

работник

преди 16 години

С ВАС СМЕ ТИРАДЖИИ

58

Akerman

преди 16 години

Прави са Вано и ***. за това,че Българите само злобеят и завиждат.На запад повечето хора работят на две места ,за да живеят по-добре.Качеството но труда ни е близко до нулата ,европейците искат производителност и 8 часа на работното място. Вместо да си губим времето в празни приказки не ли по-добре да престанем да се оплакваме а да поработим по-качественно утре.

fallback