Снимка: Lap.bg

Мъжкият национален отбор на България стартира със загуба участието си в тазгодишния турнир Волейболна лига на нациите (VNL). В първата си среща в Нагоя (Япония) "трикольорите" се изправиха срещу Китай и за втора поредна година отстъпиха пред този съперник.

Победителят бе решен в пет гейма, а загубата с 2:3 се яви и повторен официален дебют на Пламен Константинов на селекционерския пост.

Той заложи на следния стартов състав: Георги Братоев, Николай Колев, Алекс Грозданов, Александър Николов, Мартин Атанасов и Димитър Димитров. Двубоят като цяло бе равностоен и България буквално пропусна възможност да стартира участието си в Лигата на нациите с победа.

Силна игра в нападение направи младата ни звезда Александър Николов, които завърши с 22 точки, 19 от които в атака (близо 43 процента ефективност в атака). С добра игра до средата на мача Димитър Димитров се нареди на второ място сред българските реализатори с 15 точки.

Следващите ни срещи са в три поредни дни (четвъртък, петък и събота). Вторият двубой е срещу Словения (08.06) от 06:00 ч. българско време, отбелязва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase