Снимка: БГНЕС

Дори и Жозе Моуриньо не успя да спре Севиля на финала в Лига Европа. Андалусийците спечелиха за седми път в своята история турнира и ще играят в Шампионската лига догодина. Испанците спечелиха 4:1 след изпълнение на дузпи финала в Будапеща. Редовното време и продълженията завършиха 1:1, пишат от Gol.bg

Това е първата загуба на европейски финал в кариерата на Жозе Моуриньо. Мачът ще остане в историята, защото продължи 147 игрови минути, ако броим и добавеното време към четирите части. В него имаше 13 жълти картона, което е рекорд за финал в историята на надпреварата. А накрая победителя бе определен от дузпи.

Паоло Дибала вкара гола, който изведе Рома напред през първото полувреме, но автогол на Джанлука Манчини след паузата донесе равенството. При дузпите Буну спаси удар на Манчини, а Роджер Ибанес уцели гредата, като там Буну докосна топката. За Севиля всички изпълнители бяха точни, като решаващата дузпа вкара Луис Монтиел. Той първоначално видя как удара му бе спасен от Руи Патрисио! Но се оказа, че вратаря на Рома е излязъл пред голлинията и изпълнението бе повторено.

И така финала, който започна през месец май, но завърши пред юни бе спечелен от Севиля. За Рома остана разочарованието от изпуснатата възможност за втори пореден сезон с европейски трофей.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase