Снимка: БГНЕС

Жоан Лапорта ще ръководи делегацията на Барселона, която ще пътува до Париж този понеделник, за да присъства на FIFA The Best Gala в Salle Pleyel, на която Лео Меси е големият фаворит за трофея при мъжете. За разлика от връчването на Златната топка на 17 октомври, президентът на Барса ще се срещне с аржентинската звезда два месеца, след като той стана шампион в Катар и две седмици след срещата си в Барселона с баща му Хорхе, съобщи Catalunya Ràdio.

Лео не е подновил договора, който го обвързва с Пари Сен Жермен до 30 юни, а Лапорта и Хорхе Меси нормализираха отношенията си и говориха за бенефиса на легендата в Барселона на първата среща миналата седмица.

Спортният вицепрезидент Рафа Юсте, институционалният вицепрезидент Елена Форт и директорът на женския футбол Хави Пуиг ще придружат Лапорта от името на борда на директорите, уточнява "Труд". Алексия Путеяс ще лети за френската столица и отново е един от големите фаворити за наградата FIFA The Best при жените.

Що се отнася до мъжката категория, само Роберт Левандовски е сред 14-те финалисти за The Best, която той спечели последователно през 2020 и 2021 г., когато беше член на Байерн Мюнхен. Този път Меси ще го наследи в списъка с победителите и ще го изравни с две награди след спечелването на приза за 2019 г. Полякът е един от тримата номинирани в идеалния отбор на FIFA/FIFPro за годината, заедно с Педри и Гави.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase