Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Десетки хиляди мароканци се изсипаха в столицата Рабат, за да приветстват у дома техния национален отбор – първият арабски или африкански състав, който стига до полуфинал на Световно първенство в историята.

Отборът и техният селекционер Уалид Реграги помахаха от открития автобус, с който се движиха от летището и около центъра на Рабат, придружени от редица полицейски коли и мотори с включени светлини и сирени. Тълпата бе екзалтирана да види своите любимци, като очаквано имаше много скандирания и пиротехника.

Мароко финишира на първо място в група с Хърватия и Белгия, които станаха втори и трети в света преди четири години, преди да отстрани последователно Испания и Португалия в елиминациите на Мондиала. „Атласките лъвове“ загубиха мача за третото място от хърватите с 1:2 в събота, но спечелиха сърцата на неутралните фенове.

Тимът по-късно се насочи към кралския дворец, където бе посрещнат от Крал Мохамед VI „като признание за историческото постижение“. Кралят, заедно с принц Мулай Хасан, раздадоха награди на президента на Мароканската футболна федерация, селекционера и играчите, предаде местната информационна агенция MAP. Майките на футболистите също ги придрижуиха до двореца като признание за техните усилия „да внушат на децата си ценностите на патриотизъм, жертвоготовност и национална принадлежност“.

Коментари Напиши коментар

5

фен на спорта

преди 9 месеца

Отборът на Мароко ми бе донякъде симпатичен, докато не се проявиха ,като хора които не могат да губят и не си признават, че са явно по слабия отбор. Държаха се недостойно и вече не са ми симпатични.

4

Анонимен

преди 9 месеца

футболистите са най-важните за обществото, всички трябва да сме футболисти

3

Анонимен

преди 9 месеца

Кога ще подпалят Рабат от радост?