Снимка: БГНЕС

И без Кристиано Роналдо Португалия помете Швейцария с 6:1, за да стигне до 1/4финалите на световното първенство в Катар, където ще играе с Мароко, предава Gol.bg.

Суперзвездата остана на пейката до 73-ата минута, но съотборниците му показаха, че могат да се справят отлично и без него, а игралият на негово място Гонсало Рамош се отчете с хеттрик.

21-годишният нападател на Бенфика бе звездата на вечерта, след като бе замесен и в още един гол. На почивката иберийците водеха с 2:0, а след нея набързо вкараха още два гола, за да приключат интригата, след което двубоят просто се доиграваше.

Швейцарците разочароваха с играта си, след  като бяха твърде пасивни и плахи и с нищо не показаха, че са способни да предизвикат и да се опънат на съперника си, който спечели твърде лесно.

Голямата новина в състава на португалците бе оставянето на Кристиано Роналдо сред резервната скамейка. Така за първи път от 2008-а суперзвездата не започваше мач на голям форум. Селекционерът Сантош обаче се съобрази с желанието на феновете, след като в анкета наскоро 70% поискаха Кристиано да е резерва след конфликта му с треньора. Очаквано в състава на иберийците имаше цели 8 промени от мача с Южна Корея, като само вратарят Диего Коща, Диого Дало и Пепе запазиха местата си. Жоао Кансело и Рубен Невеш също не започнаха. За Швейцария имаше 2 промени, като Ян Зомер и Едимилсон Фернандес замениха Кобел и Видмер.

Началото бе спокойно, като стремежа и на двата тима бе сигурността. Емболо получи удар в лицето с лакът от Диаш при едно единоборство, но реферът не се трогна.

Вижте още за мача в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase