Снимка: БГНЕС

Властите в Брюксел решиха да усилят значително мерките за безопасност преди предстоящите по-късно днес мачове Белгия - Хърватия и Мароко - Канада от група "F" на световното първенство по футбол в Катар, заяви говорителката на полицията Илс ван де Кеере.

Победи на Белгия и Мароко ще класират и двата отбора за следващата фаза на Мондиал 2022, като поне един от тях със сигурност ще продължи напред, тъй като Канада вече няма и теоретични шансове за едно от първите две места в групата.

Още по темата
Властите в белгийската столица не искат обаче да се повтарят безредиците от неделя, когато Мароко победи с 2:0 Белгия и това доведе до ексцесии по улиците на административната столица на Европейския съюз.

По официални данни в Беглия живеят между 400 и 500 хиляди мароканци, като само в Брюксел те са между 50 и 100 хиляди. При сблъсъците в неделя между представителите на африканската страна и полицията се наложи използването на водни оръдия, а много сгради и автомобили в центъра на града пострадаха.

Един белгийски журналист пък бе уцелен в лицето от сигнална ракета.

Преди днешните мачове Мароко и Хърватия водят в класирането на група "F" с по четири точки, следвани от Белгия с три и Канада без актив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase