Снимка: БГНЕС

Защитникът на Арсенал и Монца Пабло Мари е в добро състояние, след като бе намушкан в гърба в Милано снощи, обяви мениджърът на лондончани Микел Артета.

Футболистът, който играе под наем в италианския тим е в болница, но е в съзнание и в сравнително добро състояние. Той е един от пострадалите при атака в търговски център, при която един от ранените е починал по-късно.

Днес обаче ще се наложи да претърпи операция, заради мускулно увреждане на гърба, което е получил. 46-годишен мъж е арестуван за атаката.

"Доколкото разбрах той е в болница и е добре. Нашият технически директор Еду държи връзка с близките му", заяви Артета след загубата на отбора му от ПСВ Айндховен в Лига Европа.

Впоследствие от английския клуб разпространиха официално съобщение, в което съобщават, че са шокирани от случилото се, но са информирани от агента на Пабло Мари, че той все пак не е пострадал сериозно.

От Монца също разкриха, че нараняванията на играча не са животозастрашаващи и не са засегнати важни органи, което до някаква степен се дължи и на високия ръст на защитника, който е около 190 см.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase