Снимка: БГНЕС

Спартак не позволи на Черно море да спечели Битката за Варна. Въпреки предварителните прогнози за успех на "моряците", съперникът им даде сериозен отпор и удържа 0:0 на "Коритото" в мач от 15-ия кръг от елит. Двата отбора не бяха играли на ниво Първа лига от 13 години насам.

Срещата започна равностойно, като началните минути ще се запомнят с хореографията на двете агитки по трибуните. В 14-ата минута Мади Кета отправи силен, но неточен удар покрай вратата на домакините. Малко след това и Клементе шутира над гредата.

В 26-ата минута Здравко Димитров нанесе първия точен шут в мача, изпълнявайки фаул от далечна дистанция. Стражът на гостите Георги Георгиев спаси без затруднения.

След половин час игра Черно море организира добра атака. Виктор Попов центрира отдясно към Закария Беншаа, чийто удар бе спасен от Иван Диевски. В края на полувремето Илиан Илиев трябваше да прави принудителна смяна, след като Велислав Василев се контузи. На негово място в игра влезе Алекс Фернандес.

Черно море опита натиск в началото на втората част. В 50-ата минута удар на Курьор бе спасен от Дичевски. Малко след това Спартак отговори, като Денис Баланюк се озова на добра позиция, но вратарят на „моряците“ излезе и изби.

В 74-ата резервата Николай Златев комбинира с Алекс Фернандес, който пробва да открие резултата, но Иван Дичевски изби. В добавеното време удар с глава на Курьор премина над вратата на домакините. Това бе и последното по-интересно положение в мача, като Спартак Варна и Черно море си поделиха по точка.

С това реми Спартак остана на дъното в класирането с шест точки, докато Черно море се изравни по точки с Локо София и Левски, като и трите отбора имат по 25 пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase