Българският ансамбъл по художествена гимнастика завоюва две световни титли на първенството в София. Грациите ни заслужиха златото в многобоя и на смесеното съчетание с три ленти и две топки. Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Радина Томова взеха и квота за Олимпийските игри в Париж 2024.

"Невероятно и неописуемо е усещането - много работихме за това състезание, много часове в залата с много труд вложихме. И резултатът е налице", каза Женина Трашлиева в студиото на "България сутрин".

Още по темата
"Най-трудното беше, че сменяхме много пъти състава, да се напаснем една с друга. Наложи се да направим промени в смесеното съчетание. С времето и работата всичко се постига", добави Радина Томова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че в залата в София е имало напрежение и сред шестте момичета, но е било приятно да усетят подкрепата на публиката.

Грациите ни не се оставят адреналинът и скандиранията на публиката да ги разконцентрират по време на съчетанията. "Знаем, че трябва да сме много спокойни, за да покажем това, което можем и за което сме работили цяла година", допълни Рейчъл Стоянов.

За момичетата следва двуседмична почивка, в която ще бъдат и на възстановителен лагер. След това започва и подготовката за новия сезон.

Момичета от ансамбъла ни бяха категорични, че не се налага някой да им налага строг хранителен режим. Достатъчно големи са, за да знаят как да се хранят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 месеца

Стига бе, това ли са спортните ни постижения, с които се гордеем?Недохранени момичета, размятат топка, обръч, лента и бухалка?Явно спортът ни е отишъл зян щом едни от най-непопулярните спортове в света толкова явно се рекламира.

3

Пич

преди 2 месеца

Браво на момичетата! Поне една хубава статия днес.

2

Асан

преди 2 месеца

Колко е цената 100-200 хиляди :)))