Снимка: Facebook

Ансамбълът на България спечели титлата във финала на три ленти и две топки на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

Момичетата на треньора Весела Димитрова успяха да се съвземат след осмото място на пет обръча и изиграха брилятно композицията си пред изпълнените до краен предел трибуни на зала “Арена Армеец”.

Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова получиха обща оценка 33.300 точки, от които 16.500 за трудност, 8.600 за артистичност и 8.200 за изпълнение.

Втори се класира ансамбълът на Италия със 31.450, а бронзът остана за отбора на Азербайджан с 30.750 точки.

Това е второ злато за ансамбъла на България от шампионата след абсолютната титла в многобоя от петък. Отборът, който спечели и квота за олимпийските игри в Париж 2024, е дебютант на форум от такъв ранг, като това бе и първото състезание на този състав пред родна публика.

Още за спорт четете на Gol.bg
 

Коментари Напиши коментар

21

@ к. 5,6,8

преди 4 месеца

Като искаш да те съживяват, не изказвай тази молба в коментарите, а пред Киро Петков, Василев и Лорер. Впрочем,ти сериозно ли смяташ, че не си жив? А с коя ръка пишеш: Божията или със своята? Боже мили, докъде стигнахме!

20

@ k.16

преди 4 месеца

До Гг Това са спортистки и рядко някоя проявява завист и злоба към друга или другите. Те са опоненти, а не врагове.Врагове се опитаха да ги направят екземпляри от ЕК начело с дамата със седемте деца, изявила се като истинска германка от 30-те години на м.в. и един испанец - Жозеп Борел, проявил чувства присъщи на велика Германия, която се смяташе за нация над всички народи и завърши печално.Като правило, всички държави бивши колонизатори,все още не са забравили своето минало и държат на него.

19

999

преди 4 месеца

Вълшебни и уникално красиви! Много трудолюбиви!!!Поклон!