Снимка: БГНЕС

Ботев Пловдив приключи с участието си в Европа, отпадайки във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, след като загуби реванша срещу АПОЕЛ Никозия с 0:2. Първата  среща преди седмица на стадион „Васил Левски“ завърши 0:0. Така „канарчетата“ се сбогуваха с евротурнирите за този сезон след общ резултат 0:2, а мечтата им за влизане в груповата фаза на надпреварата не се сбъдна.

За огромна беда на пловдивчани кипърският гранд ги елиминира с два гола в добавените времена на двете полувремена. Забиха ги Исам Чабак и Йоргос Ефрем.

До първото попадение във вратата елиминира „жълто-черните“, се стигна след голям късмет за кипърците. Реализира го Исам Шабак в добавеното време на първото полувреме, но топката влетя в мрежата на Хинкич след рикошет в ръката на капитана на пловдивчани Виктор Генев. Вторият гол също падна в добавеното време, но на второто полувреме и го реализира Йоргос Ефрем.

Не е изключено след този крах в Европа треньорът на Ботев Пд Азрудин Валентич да хвърли оставка с оглед и на безобразно слабия старта на първенството. Самият босненски специалист обяви, че ще оповести решението си именно след реванша в Кипър.

Подробности четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase