Новият ансамбъл на България по художествена гимнастика не успя да се пребори за отличие във финалите на отделните уреди на Европейското първенство в израелската столица Тел Авив.

Отборът ни, който е неопитен като състав, допусна грешки и в двете си изпълнения в неделния ден. Момичетата на Весела Димитрова в състав Вая Драганова, Камелия Петрова, София Иванова, Женина Трашлиева и Рейчъл Стоянов завършиха на косъм от подиума във финала на пет обръча, оставайки четвърти с оценка от 33.700 точки. В смесеното съчетание с топки и ленти, в което Маргарита Василева заменя Драганова, петорката ни допусна повече неточности и остана на шесто място в класирането.

България спечели общо девет медала от шампионата на Стария континент в Израел, три от които златни. Боряна Калейн триумфира на топка и лента, а към среброто си в многобоя добави и бронз на обръч. Стилияна Николова дебютира на Европейското с бронз в многобоя. Доброто представяне в квалификациите на Калейн и Николова даде голям аванс на България в отборното класиране, а ансамбълът допринесе за златото в надпреварата при отборите.

При девойките Дара Стоянова и Елвира Краснобаева спечелиха бронз в отборното, а Краснобаева донесе на страната ни и титла на обръч и сребро на топка. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase