Снимка: Lap.bg

"След двубоя с Гибралтар думите са излишни, но действията са наложителни". Това заяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов след поредния срамен резултат за националите ни вчера, при който воденият от временния селекционер Георги Иванов-Гонзо тим направи равенство с "футболното джудже" Гибралтар.

Още по темата
Бербатов отново призова за оставката на сегашното ръководство на БФС и провеждането на честен, обединителен конгрес, който да избере нов, легитимен президент на централата.

Ето и пълният текст на изявлението от екипа на Бербатов във Фейсбук:

"След двубоя с Гибралтар думите са излишни, но действията са наложителни! А единственото правилно действие в случая е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе дотук. Липсата на адекватна, професионална работа с децата през последните 15 години ни доведе дотук.

Призовавам цялата футболна общност - нека не бъдем безразлични! Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е. Всички сме българи. Всички искаме бъдеще за нашите деца тук, в България!

Обръщам се към всеки футболен деятел, всеки футболен фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки работещ и желаещ да се развива във футбола: Хора, не бъдете безразлични! Изразявайте своето мнение, борете се за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна. Въпросите са много. Колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията?

След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни - "това са ни възможностите".

Време е да се даде шанс на хора с други възможности, с друга визия, с друго отношение към управлението на футбола.

Черно тото, снимкови доказателства за връзки с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола ни и на децата ни. И още, и още, и още.

Искаме оставката на сегашното ръководство на Българския футболен съюз и свикване на честен, обединителен конгрес, който да избере нов, легитимен президент на БФС“, завърши позицията на Димитър Бербатов.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase