Покерът е единствената хазартна игра, която може да бъде дефинирана като спорт. Въпреки нужната доза късмет, добрите играчи правят дългосрочни печалби на базата на своите умения. Играта навлезе масово в началото на века, но рестрикциите в Щатите през 2011-та убиха растежа. Сега нещата отново се засилват, а повечето сайтове предлагат безплатни покер игри – турнири без вход, в които могат да бъдат спечелени реални пари.

Играта на покер трябва да ви носи забавление, нови запознанства и евентуално печалби. Не така стоят нещата за едно малко японско градче, което бе принудено да се раздели с правителствените ковид помощи заради неблагоразумието на един от своите жители.

Въпросният господин от западните части на Япония получава 46.3 милиона йени (около 358 хиляди щатски долара) от ковид помощите за целия град. Транзакцията се оказва грешка на банков служител, но докато институцията се усети, главният герой успява да проиграе парите за хазарт. Сега той ще трябва да възстанови цялата сума, но това ще се случи малко по малко, споделя запознат роднина на късметлията. Първоначално, 24-годишният комарджия от град Абу, област Ямагучи, отказва да върне парите, твърдейки, че ги е проиграл в няколко чуждестранни сайта за хазартни игри.

Мъжът вече споделя, че "съжалява за прахосването на парите" и е склонен да върне сумата на своите съграждани. На пресконференция през миналия понеделник обаче, неговият адвокат твърди, че обратното изплащане не е много вероятно. Още на следващия ден, градският съд завежда дело за 51 милиона японски йени. Към сумата са добавени и правните такси. Така, любителят на интернет покера ще трябва да връща още 37 000 долара към вече изиграните пари.

Кметът на града Норихиро Ханада обаче не вярва на престъпника. "Ще проследим паричния поток по време на делото и ще се опитаме да върнем парите, ако все още не е твърде късно".

На 6-ти април всички социално слаби жители на малкото градче трябвало да получат по 100 000 йени от правителствените помощи за ковид. Градските власти обаче твърдят, че банката ги е трансферирала по една единствена сметка – тази на първият човек в списъка с получатели. Цялата сума постъпила по сметката на обвиняемия на 8-ми април.

Локалните медии твърдят, че в неговата сметка имало едва 68 хиляди йени в края на месеца. Запаленият почитател на рулетката успял да пръсне останалите пари само в рамките на 10-тина дни.

Въпреки, че японската съдебна система ще направи всичко възможно да върне парите, ние силно се съмняваме, че социално слаб мъж ще може да възстанови почти 400 000 долара. Освен, ако някое интернет казино не му пусне големия си джакпот. В крайна сметка, правителството, и най-вече нуждаещите се хора, остават от губещата страна. Сметката ще бъде платена от данъкоплатците, а банката ще си измие ръцете с грешка на служителя.

Въпреки, че интернет покера е играта с най-добър шанс за печалби, той може да изяде доста пари в краткосрочен план. По тази причина, ние препоръчваме повечко четене и проучване на различните стратегии, преди да опитате тръпката от истинските интернет залози. Дано да имате повече късмет от героят на тази история.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase