Снимка: БГНЕС/ЕПА

Айнтрахт Франкфурт спечели Лига Европа, побеждавайки на финала Глазгоу Рейнджърс с 6:5 след изпълнение на дузпи. Така през следващия сезон 11-ият в Германия ще играе в Шампионската лига.

Джо Арибо откри резултата в 57-ата минута, въпреки по-добрата игра на германците до момента. Рафаел Боре обаче набързо възстанови равенството.

Големите шансове за Рейнджърс дойдоха в края на продълженията, когато на няколко пъти островитяните изпуснаха добри положения. При дузпите Аарън Рамзи направи единствения пропуск, а вратарят Кевин Трап и Боре се превърнаха в герои за своите.

За "орлите" това е втори европейски трофей от 1980 година насам, когато клубът печели Купата на УЕФА. Интересното е, че това беше трети сблъсък между Айнтрахт и Рейнджърс - на полуфиналите за КЕШ през 1960 година франкфуртци помитат противника с 6:1 и 6:3.

По пътя към трофея този сезон Айнтрахт елиминира Бетис с 3:2 (в двата мача), Барселона с 4:3 и Уест Хям с 3:1. За Рейнджърс това беше четвърти загубен финал в Европа от общо пет изиграни.

Всичко за развоя на мача четете тук

Айнтрахт мина Байерн и Ман Юнайтед, вече е до Реал и Челси!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase