Снимка: Lap.bg

Капитанът Димитър Илиев пропусна дузпа секунди преди края, а Локомотив (Пловдив) завърши 1:1 срещу Берое (Стара Загора) в мач от 28-ия кръг на първенството на България по футбол в efbet Лига в групата за разпределението на местата от седмо до десето.

Така "железничарите" останаха седми с 36 точки, колкото имат и старозагорци на осмата позиция. Арда и ЦСКА 1948, които имат по 30 точки, утре играят помежду си в Кърджали.

В 26-тата минута при контраатака за старозагорци Абубакар Тунгара получи в ляво и веднага изведе Стийв Фуртадо в чиста позиция в наказателното поле, а десният защитник на Берое от 12-13 метра не даде шансове на Илко Пиргов.

В 41-ата минута "черно-белите" пропиляха страхотно положение. Александър Василев навлезе на скорост през центъра в наказателното поле, преодоля вратаря Генадий Ганев, след това и опитващия се да го блокира Мирослав Енчев, след което пусна по тревата към Венсан Марсел, който на метър-два пред опразнената врата комично се размина с топката и пропусна сигурен гол.

В края на полувремето Локомотив все пак изравни от дузпа. След удар на Димитър Илиев от десетина метра топката се отклони от крака на Енчев, а след това се удари и в ръката на защитника. Главният арбитър Ивайло Стоянов разгледа ситуацията с ВАР и прецени, че има основание да посочи бялата точка, а Илиев стреля точно за 1:1.

В добавеното време на мача Локомотив получи втора дузпа. Енчев спря с ръка удар на резервата Лукас Салинас, а съдията Стоянов отново разгледа ситуацията с ВАР и пак посочи бялата точка. Илиев стреля в средата на вратата, но Ганев реагира отлично и спаси, с което осигури точката на Берое. Така украинският страж на "зелените" спаси дузпа във втори пореден мач, след като преди няколко дни отрази и удар от бялата точка на Галин Иванов от ЦСКА 1948.

Подробности за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase