Снимка: Lap.bg

Треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов даде любопитна пресконференция, на която разкри, че от декември месец насам не си говори със собственика Гриша Ганчев.

Специалистът заяви, че в края на миналата година се е случило нещо, което ги е отдалечило един от друг и тогава не са в комуникация.

Той оправда слабото представяне на отбора със съдиите и факта, че не е взел участие в последната селекция на “червените”.

"Българският футбол ще бъде в по-цветущо състояние, ако собствениците дадат възможност на треньорите да селектират и менажират отборите. При българските клубове, в които е дадена тази възможност имат успехи. На мен не ми е дадено правото да селектирам и менажирам. До декември месец работихме в екип, но след това се получиха стълкновения и аз нямам тази възможност. Тези няколко футболисти, които бяха взети през пролетта не знам кой ги е гледал. Те имат нужда от адаптация", заяви той.

"Това ръководство във времето си е доказало с попадения в селекцията си, но това не е достатъчно. В тази дейност трябва да участва треньора. Когато имам думата - този се взима, този не, тогава съм готов да нося цялата отговорност".

"До декември месец беше удоволствие да работим с господин Ганчев, но се случиха някои неща и се отдалечихме и не си говорим оттогава. Комуникацията ми е с Дани Ганчев", разкри Младенов.

"Ние имаме план, по който работим. Никой не е казал, че трябва да ставаме шампиони. Може би аз бях този, който изисква да се раздаваме по шампионски. Имам две години, в които да изградя отбор, с който да преборим Лудогорец. Имало е много неща от предишни ръководство, които ни забавиха и сегашното трябваше да го оправят. Това много ни забави", каза още Младенов.

Младенов дори пусна видео със спорни моменти от мачове, които според преценката му, отборът му е бил много ощетен.  

"Отговорността си я поемам, пред когото трябва. Имайте търпение. Нека си припомним как сме били ощетявани. Искам да видите тенденцията срещу нас. Да има някакъв феърплей във футбола. Пак ли трябва да говоря за директива? Искат да ни изкарат кьорави и, че не разбираме от футбол. Имаме над 70 картона. Половината отбор е с натрупани картони. Терорът продължава срещу нас. Всеки мач ни отсъства някой. Кой е виновен? Обезверяват ни, искат да изпаднем в отчаяние", заяви треньорът на ЦСКА.

"Дори и нашите преотстъпени футболисти малтретират. Не сме слепи, това че мълчахме досега, не значи, че не виждаме. Ако този терор продължава, ние сме готови нещо друго да направим.... Не знам кой им нарежда, но е факт. Нещата станаха опасни, когато се доближихме до Лудогорец. Забавихме се в някои неща, тук проблемите са си в нас. Като ни ударят един шамар по едната буза, няма да си даваме другата. Аз съм тук да защитавам моя клуб, нашия клуб, от година на година става по-зле", добави още Младенов.

Всичко за ЦСКА четете тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase