Снимка: БГНЕС

Царско село за втори пореден кръг поднесе изненадата, след като направи 1:1 с Лудогорец у дома. Домакините откриха резултата през първото полувреме, когато Лукас Мартинс бе точен. Оливие Вердон изравни резултата след почивката.

Така „царете“ направиха две поредни равенства срещу първия и втория в класирането у нас – Лудогорец и ЦСКА, а това се случи след пристигането на Стефано Макопи, който замени Андреа Сасарини начело на „царете“.

Домакините шокираха шампиона, след като Седрик Каломбо свали топката с глава за Лукас Мартинс, който от воле с левия крак матира Падт, за да открие резултата.

Лудогорец натисна и можеше да изравни резулата в 20-ата минута. Тогава Кирил Десподов отигра прецизно и видя вдясно на наказателното поле на домакина Пиерос Сотириу. Кипърецът отправи удар по диагонала с десния крак, но прати топката аут.

След близо половин час игра Жан Карничник се справи отляво с Жереми Петрис и шутира по диагонала. Топката рикошира в главата на Николае, но Ндиайе се намеси и прати кълбото в ъглов удар.

В последната минута от редовното време на първата част Спас Делев шутира от въздуха отдясно в наказателното поле на Царско село, но прати топката над напречната греда на домакините.

В 56-ата "орлите" изравниха резултата. Топката бе центрирана отляво в наказателното поле на Царско село и попадна в непокрития Оливие Вердон. Бранителят шутира от въздух и порази зрелищно вратата на Царско село за 1:1.

Двубоят продължи без сериозни опасности пред двете врати, като Шимунджа направи три промени в хода на следващия четвърт час след изравнителния гол, вкарвайки в игра Недялков, Янков и Тисера. В 90-ата минута топката бе центрирана отдясно към Пиерос Сотириу, а нападателят стреля с глава, но прати топката встрани.

Така тимът на Стефано Макопи прекъсна серията си от пет поредни успеха в първенството на шампионите.

Още за спорт четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase