Снимка: Lap.bg

"Ясно е какъв цирк се разиграва, но конгрес има, конгресът не е отменен". Това обяви футболната легенда Димитър Бербатов при пристигането си в НДК, където днес трябва да се проведе конгрес за избор на ново ръководство на БФС. Настоящата управа на футболния съюз обаче отмени конгреса.

Още по темата
"Залата е резервирана и платена, 30 хиляди лева, ако има конференция с пет човека, тези хора трябва да са много важни, за да се дават толкова много пари от клубовете“, посочи Бербатов.

Бившият нападател и екипът му твърдят, че днес трябва да се проведе редовен конгрес на БФС, но ръководството на футболната централа заявява, че конгресът е отменен, а днес ще проведе само работна конференция в зала 3 на НДК.

"Трябва да бъдем допуснати в зала 3, защото сме си подали документите в срок, както си е по Устава на БФС. Надявам се клубовете, които са издигнали делегати в срок, както е по Устав, за да може всичко да е законно, да присъстват. Ако не бъдем допуснати, тогава има и юристи с нас, ще обсъдим какво да правим, за да предприемем по-нататъшни действия или да изчакаме да се появи БФС, за да си проведе конгреса. Чакаме да се проведе конгрес", каза Бербатов.

Преди него в НДК пристигнаха Стилиян Петров, Мартин Петров и другите членове на екипа на Бербатов, както и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase