Снимка: Lap.bg

Голмайстор №1 в първенството на България за всички времена Мартин Камбуров ще прекрати футболната си кариера.

"Най-трудното за един футболист е да спре. Просто защото футболът никога не омръзва. Това е нещо, което правих като дете. Имах щастието да го правя и 20 години професионално. Работех това, което обичам - много малко хора имат това щастие. За моя радост дълго време се наслаждавах на това нещо. Постижението, което направих е фантастично и феноменално", заяви Камбуров пред "Дарик радио".

"Оставя ме със златни букви в историята. За мен това е напълно достатъчно. До момента не давах отговор на въпроса за "край на кариерата", това бе от чисто морална гледна точка към Берое и ситуацията, в която клубът изпадна. Виждам, че нещата се нормализират - имат ново ръководство, Петьо Хубчев ще им е треньор, така че няма да имат проблеми. Бях готов да се върна, но вече има една седмица до подновяване на първенството. Така че - Край!", заяви Камбуров, който преди няколко месеца подобри рекорда на Петър Жеков по най-много голове в елита.

Камбуров има рекордните 256 гола в елита с екипите на Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Берое, Локомотив София, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Спартак Плевен.

Още футболни новини от България четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase