Снимка: БГНЕС

"В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство на БСТ". Това обяви спортният министър Радостин Василев на извънреден брифинг днес.

"След това ще се действа с "Национална спортна база", "Академика", "Сердика Спортни имоти", допълни той.

"Спират се всички порочни практики в министерството. Ще има нови договори с федерациите. Няма да има повече пари с телефонни разговори. Днес един човек си помисли това и сгреши", допълни той по отношение на Илиана Раева.

"Това бе единствената негативна реакция на срещите с федерациите. Ще дадем дори запис на медиите", допълни той.

Реакцията дошла след питане за допълнителното финансиране за домакинства на големи състезания.

"Единственото което казах, че федерацията е една от добре финансирана. След това последва една тирада, която бе доста обидна. И тя си тръгна. Остана впечатлението, че се търсеше конфронтация", допълни той.

"Затворям кранчетата, които са към системата на мафията. Всичко започвам и всички проверки на федерациите", допълни Василев. "Няма как да има отделени едни 1,5 милиона при Пламен, за да се строи. Тук някои хора, които се свързани с мафията, си говорят с малки имена", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase