Снимка: Lap.bg

Гръцкият гранд Олимпиакос е поредният отбор, който иска да привлече в редиците си нападателя на Лудогорец Кирил Десподов.

Грандът от Пирея не е спирал да следи играча от сблъсъка между двата тима в квалификациите за Шампионската лига този сезон, пишат местните медии. Те се срещнаха в третия кръг.

Доста италиански тимове също са хвърлили око на Десподов. Високата цена на играча обаче спира част от тях. Тя е закована на 5 милиона евро, твърдят на Апенините. Това е причината втородивизионните Лече и Монца да се откажат от битката за подписа му. В играта обаче остава Емполи.

Според „Гадзета дело спорт“ елитният италиански клуб е готов да го привлече за рекордните за българин 5 млн. евро. Именно високата цена на Десподов отказа доста клубове от това да се борят за крилото.

Но от Емполи са готови да задоволят финансовите изисквания на Лудогорец и в момента двете страни преговарят. Крилото направи много силна година, като сътвори двуцифрен брой голове и асистенции и е логично интересът към него да е огромен.

Не минава и трансферен прозорец, в който той да не е свързван с турския гранд Галатасарай. Според информация на изданието Нesgoal.life. Такъв трансфер обаче изглежда много малко вероятен, пише "Мач Телеграф".

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase