Снимка: Lap.bg

Левски излъга с 1:0 Славия в най-старото столично дерби, което беше от 14-ия кръг на efbet Лига и се игра на стадиона в квартал "Овча купел". По този начин "сините" постигнаха едва втора победа над този съперник в последните седем срещи помежду им, като и двете бяха като гост, а в останалите пет случая загубиха.

Всичко най-интересно в днешния дуел се случи през второто полувреме. Още в началото му дойде най-спортният момент в сблъсъка, след като "сините" получиха дузпа за нарушение на Венцислав Керчев срещу Билал Бари. ВАР обаче отмени наказателния удар и отсъди фаул на границата на наказателното поле. От него Георги Миланов нацели гредата, след като и Светослав Вуцов докосна топката с върха на пръстите си.

След час игра Ерол Дост получи втори жълт картон и Славия остана с човек по-малко на терена. След този момент 26-кратният шампион на България натисна и в 82-ата минута стигна до трудната победа чрез Билал Бари, който вкара шестия си гол в последните пет мача.

С победата Левски събра 17 точки и се изкачи до 8-мо място, докато Славия остава с 23 пункта и заема 4-та позиция. В следващия кръг, който ще се състои след паузата за националните отбори, "белите" гостуват на Царско село, докато "сините" приемат Ботев Враца.

Подробности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase