Снимка: БГНЕС

От Българския футболен съюз отговориха на твърденията, че несъществуващият вече ФК Тича е подкрепил Борислав Михайлов на конгреса на централата. От родната централа казаха, че кандидатурата на бившия страж е издигната от Мини футболен клуб Тича, предаде БГНЕС.

Ето и пълното становище:

„Днес няколко електронни медии тиражираха като „установен факт“ твърденията на г-н Алексей Соловьов за манипулативни действия на БФС с „неговия“ клуб – ФК „Тича“, относно издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС.

Тези твърдения очевидно не са проверени въпреки мантрата в етичния кодекс на журналистите, че на обществото се представя „точна и проверена информация“.

А достоверният факт е друг - официалното издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент е инициирано от сдружение „Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, което се потвърждава и от приложените протоколи на Управителния съвет на клуба.

Както е видно, решението на УС на „МФК Тича“ е подписано от всички негови членове.

„Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, е действащ член на Българския футболен съюз и е вписан в регистъра на Министерство на младежта и спорта на 19.03.2020 г. с регистрационен № 155-203, което бързо и безплатно може да бъде проверено в базата данни на ММС.

Българският футболен съюз подчертава, че публичните твърдения в медиите, които не стъпват на обективната фактическа обстановка по своята правна същност, могат да бъдат квалифицирани като клевета, което е състав на престъпление по Наказателния кодекс, и за което се носи наказателна отговорност“.

Коментари Напиши коментар

40

Тошо

преди 1 година

Път намладите, подкрепени от опитните е полезния ход за футбола у нас, но........не и сега, друг път, кога ...ееееее сега има...мъгла!

39

Анонимен

преди 1 година

И в БФС са корумпирани хрантутници и си им харесва така.

38

не може да бъде!

преди 1 година

Вижте какво ,главният проблем е че и двамата са футболисти,иначе казано ритнитопковци,и че в нашият съвременен свят ритането на гопка или по-скоро ритането на всичко,което се движи по футболния терен ,че счита за голява ценност,даже е изведено в култ и се плаща много скъпо.Като се замислим по-дълбоко,поне тия които могат,се вижда ,че футболът и не само той разбирасе,е начин да се експлоатира простотията и низките страсти на човека.Аз лично не мога да разбера кой е по-лошият вариант..