Снимка: БГНЕС

Кандидатът за мястото на Борислав Михайлов в БФС Димитър Бербатов говори пред BTV и за пореден път заяви, че носи промяната в управлението на българския футбол със себе си.

"Личният ми мотив е, че аз съм човек, който държи на думата си и когато преди доста време се оттеглих от националния отбор, казах и че един ден ще дойде момент да се оправи българския футбол. Този момент дойде, тъй като над 200 клуба използваха своето желание да съберат подписка за конгрес и по този начин показаха, че искат промяна. А аз съм тук и нося тази промяна.

Обещал съм на клубовете, че желанието им за промяна трябва да бъде уважено. Хората до мен ме подкрепят. Аз съм човек, който цял живот е бил активен. Имах един период на лутане, в който се чудех какво да избера, но сега е назрял моментът да поема отговорност", сподели Бербатов.

"Клубовете са 531 официално, въпреки че имаше моменти, в които БФС искаше да ги завиши, за да не бъде легитимна подписката, но съдът я обяви за легитимна. Клуб, който няма никаква дейност, но има право да гласува, е проблем от доста време в българския футбол", каза той.

По думите му някои клубове са създавани умишлено с тази цел.

"Ние се борим това да се изчисти. Това зависи от моментното ръководство на БФС. Това е порочна практика, която не трябва да съществува. Футболът е национална кауза и не трябва да се извършва пародията, която се случи през 2018. Трябва да има явно гласуване, като се спазва тайната на вота, най-важното нещо е интегрална бюлетина", каза още той.

"На миналия конгрес беше направена гавра с името на Любослав Пенев, защото той не беше допуснат и не беше уважен. Това е смешно и трагично, недопустимо. Ако това се повтори, значи всичко ще бъде пак корумпирано и дирижирано. Пародия на пародиите. Самите журналисти трябва да настояват да има излъчване на живо", заяви Бербатов.

Още за спорт - в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase